Veel gestelde vragen

Beantwoording op juridische vragen
en blogs

Vragen

Een echtscheidingsconvenant is een overeenkomst waarin jullie de gemaakte afspraken vastleggen. Bijvoorbeeld over bezittingen, alimentatie en pensioenen. Kan je die overeenkomst ook zelf opstellen?

Informed consent zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken goed zijn en begrepen worden. Natuurlijk kun je bij een echtscheiding zonder tussenkomst van een professional afspraken met je ex-partner maken.

Als je gaat scheiden, moet je veel regelen. Zo veel, dat de meeste mensen niet weten waar zij moeten beginnen. De Horst Mediation kan jullie hiermee helpen.

De Wet Uitfasering pensioen in eigen beheer is in werking getreden op 1 april 2017. Vanaf 1 juli 2017 kan de directeur-grootaandeelhouder (dga) geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen.

Als jullie niet getrouwd zijn en jullie krijgen een kind, dan zijn de erkenning en het gezag over het kind niet automatisch geregeld. Zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap is namelijk alleen de vrouw die het kind krijgt volgens de wet ouder van het kind.

Blogs

Bij de scheiding van Anja en Erik blijken zij tot hun verrassing beiden recht te hebben op een gedeelte van de overwaarde van het voorhuwelijkse huis van Anja. Anja verbouwde haar huis met schenkingen van haar ouders. Erik woonde er later wel, maar betaalde alleen mee aan de rente en aflossing van de hypotheek. Daarom zou hij bij een scheiding slechts een vergoeding voor de aflossing krijgen. Dáchten ze.

Tot de start van de intelligente Lockdown was ik ervan overtuigd dat mediationgesprekken aan tafel noodzakelijk zijn om tot goede afspraken te komen. Inmiddels denk ik daar genuanceerder over en heb ik gemerkt dat het voeren van videogesprekken onverwachte voordelen oplevert.

Nieuws

Contact opnemen

Hebben jullie vragen? Zijn jullie benieuwd wat De Horst Mediation voor jullie kan betekenen? Of willen jullie een kosteloos kennismakingsgesprek inplannen?

Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.