Overige mediations

Naast mediation begeleidt Petra Mallant haar cliënten ook met de volgende kwesties.

Kwesties die met een scheiding te maken hebben

Naast scheidingsmediation begeleidt Petra Mallant als mediator ook losse onderwerpen die bij of na een scheiding aan de orde kunnen komen. Zoals een mediation over alleen de partneralimentatie, verdeling van vermogen of verdeling van pensioen.

Onderwerpen tijdens een relatie

Soms komt het voor dat partners tijdens een relatie wat extra hulp nodig hebben om tot overeenstemming te komen. Bijvoorbeeld: na de ontvangst van een erfenis of schenking, bij het opzetten van een eigen bedrijf of bij de overdracht van een (familie)bedrijf. Ook hiervoor kan Petra Mallant als mediator ingeschakeld worden.

Nalatenschappen, Levenstestamenten, bewindvoering of curatorschap

Bij de verdeling van nalatenschappen kan Petra als mediator worden ingeschakeld, maar ook bijvoorbeeld als hulp van een executeur. Daarnaast helpt zij senioren bij het maken van Levenstestamenten. Ook helpt ze hun kinderen bij bewind voering of curatorschap.

Wat zij als mediator niet doet

Petra Mallant neemt geen mediations aan als het gaat om problemen die na een scheiding zijn ontstaan rondom de verdeling van de zorg of de kosten van de kinderen. 

Het is haar ervaring dat het dan ogenschijnlijk gaat om iets juridisch, terwijl later blijkt dat de onderliggende problematiek beter aangepakt kan worden door een pedagoog of psycholoog. Zij kan jullie helpen om direct de juiste specialist te vinden. 

“De aanleiding voor het inschakelen van een mediator is nooit leuk maar door Petra wordt alles zeer deskundig begeleid, waardoor erger leed wordt voorkomen. “

23/11/2021

Linda, Soest

Contact opnemen

Hebben jullie vragen? Zijn jullie benieuwd wat De Horst Mediation voor jullie kan betekenen? Of willen jullie een kosteloos kennismakingsgesprek inplannen?

Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.