Petra Mallant

Mediator bij De Horst Mediation
in Amersfoort

Over Petra Mallant

Als lief en leed jarenlang is gedeeld, en er mogelijk kinderen in het spel zijn, dan verdient de relatie het niet om in een gevecht bij de rechter te eindigen. Tot dat inzicht kwam Petra Mallant zo’n 25 jaar geleden.

Vanaf dat moment besloot zij als advocaat niet meer voor een partij te procederen maar als een van de eerste advocaten in Nederland een volledige mediationpraktijk te gaan voeren. Om zo tot de beste uitkomst voor het hele gezin te komen.

Petra Mallant is werkelijk geïnteresseerd in alle leden van het gezin: wat vindt ieder belangrijk, wat zijn ieders drijfveren en waar ziet ieder tegenop? Vervolgens brengt zij met haar cliënten in kaart wat ieder nodig heeft om gerustgesteld de toekomst tegemoet te treden. En onderzoekt zij samen met hen de mogelijkheden om dit te bereiken. Omdat geen scheiding hetzelfde is, is de juiste oplossing altijd anders. 

Daarnaast is zij een uitstekend regievoerder: zij houdt overzicht op alle onderdelen van de scheiding en zet de koers van het scheidingproces uit waarbij zij iedereen in zijn/haar waarde laat. Als er meerdere specialisten ingeschakeld moeten worden zorgt zij ervoor dat deze met elkaar blijven samenwerken.

Tot slot beschikt zij over de noodzakelijke juridische en financiële kennis om complexe verdelingen of verrekeningen (bij huwelijkse voorwaarden) tot stand te brengen, ook als de dynamiek tussen haar cliënten dit extra moeilijk maakt. Dit blijkt ook uit haar lidmaatschap van meerdere specialisatie-en beroepsverenigingen.

“Petra Mallant brengt een goede balans tussen inhoudelijke vakkundigheid en aandacht voor de menselijke kant. Ik kan haar zonder enige terughoudendheid aanbevelen.”

11/06/2021

Bas, Amersfoort

Specialisatie- en beroepsverenigingen

Als advocaat is zij lid van de Nederlandse Orde Van Advocaten (NOvA, sinds 1990) In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is zij geregistreerd onder het rechtsgebied Personen- en Familierecht (Collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen en mediation).

Op grond van deze registratie is zij verplicht op dit rechtsgebied jaarlijks volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen.

Als advocaat-scheidingsmediator is zij lid van de Nederlandse Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS, sinds 1996).

Als registermediator is zij lid van de Mediators federatie Nederland (MfN, voorheen NMI, sinds 1996).

Als Forensisch Mediator is zij lid van de Vereniging Van Forensische Mediators (VVFM, sinds 2008)

Als Overlegscheidingsadvocaat is zij lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP sinds 2018)

Contact opnemen

Hebben jullie vragen? Zijn jullie benieuwd wat De Horst Mediation voor jullie kan betekenen? Of willen jullie een kosteloos kennismakingsgesprek inplannen?

Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel 06 47 02 37 18.