Scheiden, wat nu?

Als je gaat scheiden, moet je veel regelen. Zo veel, dat de meeste mensen niet weten waar zij moeten beginnen. Ten eerste hebben jij en je ex-partner te maken met de juridische en financiële afhandeling van de scheiding. Emoties kunnen deze afhandeling belemmeren. Moet je die emoties dan eerst verwerken? Of gaan jullie direct in gesprek over de alimentatie? Hoe zit het met de nieuwe hypotheekaanvraag?

De kinderen staan bij De Horst Mediation centraal

En dan hebben we het nog niet eens over het allerbelangrijkste bij een echtscheiding: de kinderen. Tijdens een scheiding ben je soms zo met jezelf bezig dat het moeilijk is om te bedenken hoe je de kinderen het beste kunt helpen. Samen met jullie zorgt Petra Mallant van De Horst Mediation ervoor dat hun belang centraal blijft staan.

Scheidingsmediation op maat: een stappenplan

Veel cliënten hebben behoefte aan een stappenplan. Dat begrijpt Petra Mallant, een stappenplan geeft duidelijkheid en houvast. Toch is er geen vastomlijnd stappenplan dat voor iedere scheiding toepasbaar is. Elke scheiding heeft haar eigen aandachtspunten en haar eigen optimale stappenplan.

Aanpak van De Horst Mediation

Petra Mallant begeleidt jullie in het mediationtraject bij jullie echtscheiding. Voor een stappenplan dat aansluit bij jullie persoonlijke situatie, nodigt zij jullie eerst uit voor een kennismakingsgesprek. Zij wil haar cliënten de beste hulp en begeleiding geven; daarvoor is het nodig dat zij weet wat jullie van haar en van elkaar verwachten en nodig hebben. Zij bespreekt jullie financiële situatie, jullie woonsituatie en natuurlijk de situatie van de kinderen. Deze informatie vormt de basis voor jullie eigen stappenplan, dat zij daarna voor jullie zal samenstellen. Met dit stappenplan is jullie vraag: Scheiden wat nu? beantwoord. En is stap één van het mediationtraject genomen.

Gedurende het mediationproces dat volgt, begeleidt Petra Mallant jullie op juridisch, financieel en fiscaal gebied om tot goede en duurzame afspraken te komen.

Kies voor een vFAS-mediator/advocaat

Petra Mallant, de mediator van De Horst Mediation, is vFAS-mediator. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Daarnaast is zij aangesloten bij het kwaliteitsregister voor mediators: MfN.

Contact

Hebben jullie vragen? Zijn jullie benieuwd wat De Horst Mediation voor jullie kan betekenen? Of willen jullie een kosteloos kennismakingsgesprek inplannen?

Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.