Referenties

Lees hier de ervaringen van onze klanten

Geweldig geholpen.

Als je gaat scheiden, moet je veel regelen. Je moet er samen uitkomen, juist op het moment dat je elkaar even niet wilt zien. Petra heeft ons daar geweldig bij geholpen. Ze combineert kennis van wet- en regelgeving met aandacht voor emoties.
— M

div2

Professioneel en gedegen.

Petra gaat professioneel en gedegen te werk en zoekt naar praktische en haalbare oplossingen zonder voorbij te gaan aan de emotie die aanwezig is bij beide partijen. Ik heb Petra als een erg prettige mediator ervaren.
— E

div2

Onze scheiding is snel en correct afgewikkeld.

Onze scheiding is snel en correct afgewikkeld.

Dat is knap, omdat we drie kinderen hebben en ik als ondernemer een belangrijk risico over het hoofd had gezien:
Privé en zakelijk (BV’s en eenmanszaak) waren niet gescheiden.

Daardoor was onze scheiding op papier op meerdere niveau’s complex,
maar is dat uiteindelijk niet geworden. Vooral omdat je onze scheiding geweldig hebt gemanaged.

Je hebt bijzondere oplossingen gecreëerd. En je hebt me weg gehouden van aannames, door focus op feiten te houden.

Je hebt daarbij steeds oog en oor gehad voor de belangen van mijn ex-vrouw en mij.
Door ons belangrijke handvatten te geven tijdens de gesprekken, konden en kunnen we nog met elkaar omgaan.

Bovendien kunnen we op een goede manier met de kinderen praten over de scheiding en over elkaar.
Dat is belangrijk voor de kinderen. De scheiding heeft op de kinderen grote impact.

Natuurlijk negatief. Ze hebben moeite met het wegvallen van ideaalbeelden. Zoals met z’n vijven op vakantie gaan.
En de nieuwe relatie tussen papa en mama, die ineens geen partners meer zijn. Toch zie ik vooral positieve impact.

Ze hebben meer rust. Ze hebben meer energie. Ze slapen en eten beter. Ze zijn minder prikkelbaar.
Ze maken veel meer contact met vriendinnen dan een maand of 6 geleden.

Op school scoren ze ook duidelijk beter de afgelopen maanden.
Ze zijn verlost, net zoals ik dat ben.

Ik heb al diverse keren hele mooie gesprekken met ze gehad, ook deze week weer.
Er ontstaat een verdieping in de relatie tussen mij en de kinderen, die er anders niet zou zijn geweest.
En dat is prachtig.

Ondanks de enorme hoeveelheid negatieve energie die de scheiding mij heeft gekost,
heeft jouw steun, rust, kennis en kunde gezorgd voor rust.

Dank je wel voor het bemiddelen bij onze scheiding.
— E

div2

Je scheiding regelen met respect voor de bijkomende gevoelens.

Scheiden is een pijnlijk en moeilijk proces. Zo pijnlijk dat een eerste poging mislukte in ons geval. Petra was onze tweede mediator. Ze heeft een heldere, zakelijke benadering gekoppeld aan een zeer goed gevoel voor de pijnlijkheden aan beide zijden, en aan de wens het belang van de kinderen voorop te houden. Op die manier is ze er in geslaagd om ons toch via mediation te laten scheiden, waar ik meermaals heb gevreesd dat we in een ‘vechtscheiding’ terecht zouden komen. Mijn waardering voor en dank aan Petra is daarom groot.
— N

div2

Je voelt je gehoord en veilig. Heel prettig in een emotioneel en financieel verwarrende periode.

Petra is een fijne en kundige advocaat-mediator. Ze luistert goed naar de wensen van haar klanten. Daarna kijkt ze of deze wensen juridisch en fiscaal haalbaar zijn. Ze weet alles in duidelijk en normaal Nederlands uit te leggen en blijft continu toetsten of iedereen het begrijpt en akkoord is. Dit maakt dat je je gehoord en veilig voelt. Heel prettig in een emotioneel en financieel verwarrende periode. Voor haar werkzaamheden heeft zij ons een coulante factuur gestuurd. Wellicht niet iets waar zij reclame mee wil maken, maar niet minder gewaardeerd vanuit ons. Wij zijn zeer tevreden over haar begeleiding.
— S

div2

Scheiden is een pijnlijk proces maar ik heb alle vertrouwen in de goede begeleiding van De Horst

En toen hadden mijn man en ik de beslissing genomen om te gaan scheiden… Omdat wij de scheiding juridisch goed willen regelen, hebben wij contact opgenomen met de Horst mediation. Tijdens het kennismakingsgesprek nam Lieke alle tijd om onze vragen te beantwoorden. Zij bracht beide partijen tot diverse nieuwe inzichten en deed dit op een rustige, respectvolle wijze waarbij beide partners in hun waarde werden gelaten. Scheiden is een pijnlijk proces maar ik heb er alle vertrouwen in dat Lieke de scheiding goed zal begeleiden.

— E

div2

Dit maakte dat wij ons mediation traject met een gerust hart hebben doorlopen en dat de afwikkeling correct is verlopen.

Petra Mallant is een kordate vrouw, zakelijk maar tevens zeer begripvol. Haar benadering paste prima bij onze wens om de echtscheiding vlot en accuraat af te ronden, met zo af en toe een vleugje humor in de gesprekken om ook eens te relativeren. Verder naar onze mening het allerbelangrijkste, haar ervaring in deze materie: dit maakte dat wij ons mediation traject met een gerust hart hebben doorlopen en dat de afwikkeling correct is verlopen.

— J

div2

In deze lastige en emotionele fase van mijn leven, kijk ik toch met een tevreden gevoel terug

Petra heeft ons vanuit haar persoonlijke betrokkenheid en ervaring op een zeer correcte manier geholpen. Haar manier van werken met voldoende empathie, onpartijdigheid en kundigheid heb ik als zeer prettig ervaren.

Dit heeft er mede toe geleid dat wij in harmonie gezamenlijk tot goede afspraken zijn gekomen en ik in deze lastige en emotionele fase van mijn leven toch met een tevreden gevoel hierop terugkijk.

— J

div2

Bedankt voor alle informatie. Er is zeer goed geluisterd en gecommuniceerd

Ik wil Lieke Zwanenburg heel erg danken dat zij mij alle benodigde informatie heeft gegeven. Er is zeer goed geluisterd en gecommuniceerd. Heel erg bedankt!

— A

div2

Wij adviseren aanstaande bruidsparen goed na te denken over de huwelijkse voorwaarden

I.v.m. ons aankomende huwelijk hadden wij een afspraak met Tom en Petra voor het opstellen van onze huwelijkse voorwaarden.
We hadden hier zelf wel onze ideeën bij, maar wilde ons toch goed laten adviseren van te voren.
Gezien mijn man zijn eigen onderneming heeft wilde we zorgen dat privé en zakelijk goed gescheiden is, maar we hier privé ook de vruchten van kunnen plukken op een eerlijke manier en uiteraard zo dat het bedrijf gezond blijft. Petra was hier als mediator actief om ervoor te zorgen dan mijn aanstaande man en ik beide tevreden zouden zijn met de gemaakte afspraken. Tom was hierbij aangesloten omdat hij veel ervaring heeft met eigen ondernemingen en een expert is op financieel gebied.

Het was een prettige afspraak. Ook gek om hier zo uitgebreid over te praten terwijl je bijna gaat trouwen en geheel niet bezig bent met scheiden!
Petra heeft ervoor gezorgd dat we beide op ons gemak waren en konden zeggen wat we belangrijk vinden. Zij haalde dit ook steeds naar voren bij het bespreken van de voorwaarden.
Zij stelde je op je gemak en signaleerde wanneer je eigenlijk nog net even iets eerlijker moest zijn of duidelijker moet aangeven wat je precies belangrijk vindt en waarom.
Ook was het erg prettig dat Tom erbij aanwezig was, hij heeft inderdaad veel achtergrond kennis en kan hierdoor goed signaleren wanneer een afspraak wellicht toch voor problemen gaat zorgen in de toekomst bij een eventuele scheiding. Zeker op zakelijk gebied met een eigen onderneming en financieel gezien.
We zijn gekomen tot gezamenlijke afspraken waar we beide achterstaan.

Inmiddels zijn we gelukkig getrouwd en kijken we niet meer naar de voorwaarden, hopelijk hebben we ze nooit nodig!
Wij adviseren aanstaande bruidsparen goed na te denken over de huwelijkse voorwaarden, je denkt dat je zelf veel weet en er samen wel uitkomt.
Toch is het prettig hier professionele ondersteuning bij te hebben en echt overal over nagedacht te hebben.

Petra & Tom, bedankt voor jullie tijd en goede begeleiding!

div2

Blij dat ik nu financieel op eigen benen sta en zie de toekomst positief tegemoet

Naar omstandigheden gaat het nu best wel goed met mij. Er is veel veranderd het afgelopen jaar. Blij dat ik nu financieel op eigen benen sta en zie de toekomst positief tegemoet. Lieke, bedankt voor de bemiddeling. Het kwam allemaal erg professioneel over.

— R

div2

Bedankt!

Dank je Petra voor je begeleiding in ons proces.

— S

div2

Het is gelukt om emotie en zakelijkheid in overeenstemming te krijgen

Allereerst bedankt voor het conflictvrij rondmaken van onze scheiding.

Wat ik in het traject belangrijk vond was dat er hulp, uitleg en suggesties zijn verkregen bijna binnen de offerte en dat het meerwerk in overleg is gefactureerd. Ik denk dat we binnen de mogelijkheden verder geholpen zijn met het doorspreken en bedenken van de varianten van de zakelijke scheiding en heb het contact op het persoonlijke vlak erg prettig gevonden.

Dat laatste vind ik een belangrijk deel van de Mediation. De zakelijke ontbinding en de scheiding zijn denk ik niet los van elkaar te zien en ik vond het moeilijk de emotie en de zakelijkheid in overeenstemming te krijgen. Dat is wel gelukt en daarvoor bedankt.

— B

div2

Hartelijk dank voor de plezierige samenwerking in deze

Lieke, hartelijk dank voor de plezierige samenwerking in deze.

— C

div2

Bedankt voor de inzet

Dank je Petra voor je inzet!

— T

div2

Begin met de eerste stap om hulp te vragen

Toen ik besloot te scheiden had ik geen idee hoe ik dat aan moest pakken. Op internet staat veel informatie. Maar waar begin je en wie vraag je om hulp? Hoe lang gaat het traject duren en wat kost het? Welke documenten moet je verzamelen?

Het begon met een informatief gesprek met Petra Mallant. Al gauw bleek dat in de emotioneel zware tijd van scheiden, ik het heel prettig vond om hulp te krijgen in de onoverzichtelijke wereld van juridische- en fiscale regels. Haar begeleiding vond ik compleet: Zakelijk hebben we samen met haar alles netjes in een convenant vastgelegd, maar ze heeft ook gepaste aandacht voor de emotionele kant voor ons beiden. En wat ik ook prettig vond is haar informele manier van benaderen. Mij hielp dat om de zware lading van de gesprekken wat luchtiger te maken.

Mijn advies aan anderen zou zijn: Begin met de eerste stap om hulp te vragen en ga dan samen met Petra het proces in van zoeken naar een passende oplossing. De zekerheid dat die er is gaf mij een hoop rust. Bedankt Petra.

— C

div2

Je scheiding zo regelen dat het belang van je kinderen gediend wordt

Scheiden is een pijnlijk en moeilijk proces. En dan moet dat ook nog allemaal zakelijk en emotioneel ‘in evenwicht’ geschieden. Dat redden de meesten van ons (die in scheiding liggen) niet. En dan is er de Horst Mediation met (in mijn geval) Petra Mallant en Ottoline Koppens.

Zij hebben ons/mij professioneel geholpen de onderlinge scheidingsperikelen binnen de perken te houden en een nette scheiding te organiseren. Waarbij Petra met doortastend optreden en duidelijkheid je zonder verdere illusies door het materiele scheidingsproces begeleidt. En ondertussen, samen met Ottoline, het belang van de kinderen vooropstelt. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven, je scheiding zo regelen dat het belang van je kinderen gediend wordt, want dan wordt ook jouw belang gediend.

Hiervoor beveel ik de Horst Mediation van harte aan!

Dank!

— O

div2

Ondanks dat het nooit leuk is om te scheiden, heb ik Petra en haar team als heel plezierig ervaren

Ondanks dat het nooit leuk is om te scheiden heb ik Petra en haar team als heel plezierig ervaren. Er werd snel gehandeld en alle afspraken waren duidelijk. Ook tijdens de mediation gesprekken kon ze aan beide partijen goed uitleggen, ook omdat ze advocaat is, wat wel en niet mogelijk is. Tevens werd het gesprek goed samengevat. De mediation online tool is echt ideaal. Van huis uit al je documenten uploaden, maakt dat de vaart erin gehouden kan worden.

— M