Opstellen testament

Advies of mediation bij het opstellen van een testament

Als u wilt regelen hoe uw vermogen na uw overlijden verdeeld wordt, dan doet u dat in een testament.

De notaris is als enige bevoegd om een rechtsgeldig testament op te stellen. Maar soms heeft u bij het opstellen van uw testament wat meer steun nodig dan dat een notaris kan bieden.

Dit kan het geval zijn wanneer familieverhoudingen zo ingewikkeld geworden zijn, door hertrouwen en/of het ontstaan van een samengesteld gezin, dat u bij het opstellen van een testament advies nodig hebt over de manier waarop u het aan zou moeten pakken.

U maakt immers ook een testament om te voorkomen dat de verstandhouding tussen uw kinderen onderling en/of uw (nieuwe) partner verstoord raakt op het moment dat u er niet meer bent..

Het kan dan goed zijn hen te betrekken bij de inhoud van het testament. Bijvoorbeeld door hen te vragen wat ze na uw dood van u nodig hebben. Niet alleen in geld, maar ook in ondersteuning. Misschien kunt u ze een groot plezier doen met iets waaraan u zelf nog niet had gedacht.

De volgende vragen kunnen langskomen:

    • wie zal ik betrekken bij het maken van het testament?
    • ga ik met hem/haar/hen in gesprek, of juist niet?
    • en zo ja, hoe kan ik dat dan het beste aanpakken?

De Horst Mediation kan met u meedenken hoe het maken van een volmacht het beste kan worden aangepakt door een stappenplan te maken en kan de gesprekken begeleiden.

Wilt u weten hoe De Horst Mediation werkt? Maak dan een afspraak.

Contact

Willen jullie weten hoe wij werken? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Dit kan via onderstaande gegevens of via het formulier aan de rechterkant. Dan vertellen wij wat wij in jullie situatie kunnen betekenen.
Telefoonnummer: (033) 799 99 29
E-mail: secretariaat@dehorstmediation.nl